Kina, så vakkert, så fremmed, samtidig så nært, så fjernt...

Å være i et land som er akupunkturens vugge, er en spennende opplevelse på så mange plan. Akupunktur og te, noe av det vi alle forbinder med Kina, å oppleve dette landet fra innsiden med vennlige blikk, hyggelige mennesker og et hav av fremmede lukter, mopeder i alle varianter, og overraskende mange fine biler, og sjåfører som stopper når vi skal krysse en gate, dèt er stor stor forskjell fra mitt første besøk med akupunkturklasssen min i Beijiing i 2002. Der bli vi nesten kjørt ned av sykler og biler, og øyekontakt med kinesere var nesten umulig. I dag møter jeg åpne blikk, smilende ansikter og muntre farger i klær og i butikker, hva som har skjedd på disse årene siden 2002, er helt utrolig.

Å reise rundt i Kina og se så mange steder, se hvordan Kina har åpnet opp for et åpenbart vestlig marked, samtidig så stengt, på mange måter.

Alle sosiale medier er ute av rekkevidde i denne perioden, på godt og litt ikke godt, man mister jo all forbindelse for den daglige omverdenen jeg er vant med. Men det er en erkjennelse i det også, nettopp å se hvor avhengige vi er blitt av det å alltid være “på”, i stedet for å være tilstede i eget liv. Og- her er det ikke håret bedre når det gjelder mobilen, alle kinesere går med mobilen, enten i øret eller på øret eller foran øynene, det er helt som hjemme og ellers i verden, vi er blitt sååå avhengige.
Når vi i tillegg på et hotell så robotene ta heisen opp og ned med mineralvann til rommene, som var “jobben deres”, da er vi virkelig i ferd med å gå på autopilot. For ikke å snakke om siste flyplass, der robotene snurret rundt og gjorde ting jeg ikke helt forsto, de var i alle fall “i farta” med lys og lyd.

Nå er det klart for nest siste stopp før hjemreisen, der klinikken venter, og mitt Pilotprosjekt om barn og lysbehandling settes igang den 5. november.

Og hvor jeg igjen er tilbake til sosiale medier med mange spennende betraktninger og smakebiter fra en ny og unik reise i akupunkturens hjemland.

Jeg ønsker deg en flott uke, med varm hilsen Anne.

IMG_6665.jpg
IMG_6561.jpg