En sint generasjon på vei... nå må noe skje!!!

En sint generasjon på vei??? 😔🧐😢
I hele dag har vi hørt på radioen om sinte barn!
Og ikke noen hvilke som helst barn, nei, små barn fra første trinn på barneskolen = 6 år og opp til siste klassen som
12-åringer! 😔
Hva er det som skjer i samfunnet vårt?
Hva i alle dager er det vi holder på med?

Jeg er utdannet adjunkt med flere år som klassestyrer i barneskolen, mamma til tre voksne barn, bestemor til tre barnebarn og som akupunktør og traumeterapeut hvor jeg i de siste 10 år har behandlet nettopp aggressive og sinte barn, svært ofte med en diagnose i skolesekken.
Og- jeg har mine sterke anelser om hva som er i ferd med å skje, noe jeg slettes ikke er alene om å se.

For hvilke verdier er det svært mange barn vokser opp med i dag???
Jo, et samfunn der familietid, samtaler og verdifull fellestid i stor grad er byttet ut med mobil, Ipad og PC. 📱

Og ja, jeg vet at dette kan trigge mange å lese, men det er ingen tvil om at vår digitale/elektroniske verden har gjort sitt inntog, ikke bare inn i familier, men også inn i hjernen hos små barn, ofte fra 2-3 årsalder og oppover.

Foreldregenerasjonen og unge mennesker i dag går med mobilen limt fast i hånden og ofte med propper i ørene. På de veiene jeg ferdes, om det er i byen eller her hjemme, er det flertallet av unge foreldre som ser ned i mobilen mens de går med barnevognen foran seg, nesten som på autopilot.
Å være tilstede der og da, møte barnets øyne, småprate med det og gi av seg selv som mamma eller pappa, synes mindre viktig enn å scrolle nedover på Instagram, snapchat, fb og hva de nå enn er fanget av.

Fra tidlig alder lærer de at mobilen med sine fargerike spill og filmer er spennende og fascinerende, noe som utvikles over kort tid til å innta mer alvorlige spill som handler om å skyte flest mulige, sitte alene i hver sin bolig og liksom spille "sammen", hvor de ikke engang har tid til å spise eller gå på toalettet i skade for å ødelegge spillet for de andre- og seg selv.
Barn er ikke lenger bare barn, barn er blitt bittesmå "voksne"som ikke lenger leker i skogen eller i en have, det er barnslig, små jenter på barneskolen kler seg ofte som tenåringer, finkjemmer Instagram og ubrukelige bloggere som vifter med løse øyevipper, fylte lepper og overdimensjonerte "overstell" og som kun snakker om sminke og undertøy.
Hvordan skal barn fra de er 6 år og opp til 12, -og selvsagt videre oppover, klare dette presset uten at det innvirker på psyken og hjernen???🧠
Vet du, hjernen formes faktisk av bruken, noe som er forsket på. Når hjernen inntar alle negative ytre påvirkninger som den gjør hos så mange barn, blir de ofte et resultat av det de ser og opplever på sosiale medier. Alt fra uskyldige spill og filmer til spill som inneholder vold, kriminalitet, drap, skyting, samt sider med alvorlig vold, pornografisk stoff og annen elendighet.
Hva er det å plante inn i et barnesinn???
Er det virkelig så rart at barn med en hverdag fullt av dette blir aggressive, sinte, deprimerte og voldelige???

Hvor har det blitt av den tiden der familien og hjemmet var basen for trygghet, forutsigbarhet, grensesetting med kjærlighet, fysisk lek og glede, for samtaler mellom barn og foreldre og besteforeldre?
Jeg mener ikke å være nostalgisk, men direkte!
Vi alle er nødt til å stramme inn bruken av sosiale medier, det gjelder både voksne og barn. For- barna blir et produkt av den vi selv er i de fleste tilfelle.
Vokser barna opp med aktive og positive foreldre, er sjansen stor for å få barn som også finner veien til et liv der aktivitet, lek, glede og kommunikasjon er kilden til et godt liv. 🙏

Og da er første bud Å SE BARNET, gi av seg selv og tørre å si nei og sette grenser for den avhengigheten sosiale medier har gjort med oss. Også med tanke på stråling, er dette en svært alvorlig vei vi har begynt på.

Og vi kan jo spørre oss selv om denne avhengigheten er, som jeg leste et sted, digital heroin, eller elektronisk kokain! 😢

Hva tenker DU om dette?
Hva kan vi gjøre for å få barna våre tilbake til virkeligheten?

Del gjerne så vi kan få til en diskusjon om dette meget viktige tema, kanskje blant de aller viktigste i samfunnet vårt i dag. 🙏

Hjertesukk fra Anne. 💞

be seen.jpeg